diciembre 12, 2015

There´s no Thanksgiving without cranberry marmalade

cranberry marmalade

No es la primera vez que preparo pavo para el día de Acción de gracias desde que vivo aquí en Murcia pero si la primera que hago esta receta. Para la ocasión, me apetecía acompañar el pavo con cranberries, aparte de la salsa que hago con los jugos que suelta el pavo al hornearlo.  Generalmente, lo que se utiliza es cranberry jelly (que se compra enlatada) pero como eso aquí eso no se consigue, decidí inventar un poco. Por suerte conseguí cranberries secas tipo pasas y eso fue lo que usé. Otro plus+ fue que Hero hace mermelada que contiene cranberries y eso le dio un toque gourmet.
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It´s not the first time I prepare turkey for Thanksgiving since I live in Murcia but it´s the first time that I try this recipe. For the occasion, I wanted to accompany the turkey with cranberries, apart from the sauce that I do with the juices that come out of the turkey when you bake it. Generally, what is used is cranberry jelly (canned) but since they do not sell it here so, I decided to experiment  a little. Luckily I found dried cranberries (they look like raisins)  that was what I used. Another plus was that Hero + makes jam that has cranberries in it and that gave it a gourmet touch.



La receta es super sencilla.
The recipe is super easy.




(1)
Place the cranberries in a colander and rinse them. Discard the damaged ones.
Coloca los arándanos rojos  en un colador y lávalos. Elimina los que no estén bien.




(2)
Add all the ingredients, minus the cornstarch, to a pan and bring to a boil. Reduce the heat  and simmer until the cranberries plum.
Coloca todos los ingredientes a excepción de la maicena en una olla y lleva  a un hervor. Baja el fuego y cocina hasta que los arándanos  "engorden"




(3)
Slowly add the cornstarch to adjust to the desired consistency.
Agrega la maicena poco a poco hasta obtener la consistencia adecuada.